Son dönemde yaşadığımız terör olayları ülkemizdeki bir sorunu daha belirgin hale getirdi.



Medyanın tarafsızlığı ya da taraflılığı konusunu. Aktütün Karakolu?na yönelik saldırı öncesi hazırlandığı iddia edilen gizli rapor ve insansız hava aracı fotoğraflarının Taraf Gazetesi?nde yer alması üzerine başta Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olmak üzere , Başbakan da çok sert açıklamalar yaptı.


Eleştirilerin odağında Taraf Gazetesi ve yaptığı yayınlar vardı...


         Taraf Gazetesi kısa bir süre olmasına rağmen, gündem değiştiren haberleri ile dikkat çekiyor. Ancak bu haberleri yaparken yayınladığı belgeler devletin çok gizli derecesinde muhafaza etmesi gereken belgeler. Sözkonusu devlet güvenliği olunca Taraf Gazetesinin yaptığı yayınlar da dikkat çekiyor...


         Fakat, Aktütün ile ilgili belgelerin haber değeri olmasının yanında, bu belgelerin Taraf Gazetesine nasıl ve kimler tarafından ulaştırıldığı da haber değerine sahip değil midir? Taraf Gazetesi gazetecilik mesleğinin off the record (kayda gecmeyen, kaynağı gizli) prensibi gereği belgeleri verenleri açıklamıyor. Ancak başka bir gazete de bu durumu haber yapsa o zaman Taraf Gazetesinin düşeceği durum pek de hoş olmayacaktır diye düşünüyorum.



         Bu arada Taraf Gazetesinin yayınladığı belgeler hakkında Genelkurmay Başkanlığından gelen açıklama da son derece ilgi çekici: ?Bir gazetede, 14 Ekimde yer alan görüntülerden birinin 125 kilometre uzaklıktaki Kandil Dağı bölgesine, Aktütün'ün 1 kilometre yakınında olduğu belirtilen diğer iki görüntünün ise bu bölgeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Keritepe'ye ait olduğunu belirterek, bunun, görüntüler üzerindeki koordinatlardan da çok kolay bir şekilde anlaşıldığını söyledi.
         Bu konunun bazı basın yayın organlarında teknik bir dille çok iyi bir şekilde açıklandığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, konuyla ilgili ellerinde çok detaylı bilgiler bulunduğunu, inceleme tamamlandıktan sonra bunları açıklayacaklarını kaydetti.?

            Bu açıklama şunu gösteriyor... Ya Taraf Gazetesinin yayınladığı belgeler gerçek değil ya da belgeler üzerinde tahrifat yapılmış. İki durumda bir gazete için iyiye işaret değil. Askerimiz ve polisimiz bölgede teröre karşı kahramanca mücadele ederken bir kısım medyanın bu tarz haber saldırılarına uğraması düşündürücüdür.


         Askerimiz ve Polisimiz bölgedeki mücadelesine tüm kararlılığı ile devam edecektir. Bu mücadele sırasında gereken desteği de Türk Halkı her zaman verecektir.