Genelkurmay Başkanı İlker BAŞBUĞ'un Harp Akademilerinde yaptığı Yıllık Değerlendirme konuşması birçok yeni açılımı da beraberinde getirdi. Başbuğ'un kullandığı "Türkiye Halkı" kavramı şimdiden medyanın en çok tartıştığı konular arasında girmiş durumda.

Genelkurmay Başkanımızın yaptığı konuşma önemli bir açılım ve milat olarak kabul edilmelidir. Bundan önce TSK'nın bu konularda bu kadar net açılımlar yaptığını hatırlamıyorum.

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir" sözünden yola çıkarak yapılan Türkiye Halkı kavramı ülkemizde çıkarılmaya çalışılan etnik çatışmaya verilen en güzel yanıt olarak geçti kayıtlara.

Başbuğ'un konuşmasında özellikle Laikliğe yapılan vurgu da önemle hatırlatılmalı. Zaten Obama'nın konuşmasından da örnekler verildi.

Konuşmasının yaklaşık 50 dakikasını terörle mücadeleye ayıran Başbuğ, terörle mücadele konusunda uzun zamandır böyle düşündüğünü daha önceden yaptığı konuşmalarda da dile getirmişti. Sadece askeri değil bunun yanında ekonomik, sosyolojik ve toplumsal bir takım önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Yani Terörle topyekün bir mücadelenin gerekliliğinden bahsetti.

14-20 yaş arasında dağa çıkan insanların neden çıktıklarının sorgulanması gerektiğinin altını çizdi. Aynı zamanda terörle mücadelenin bütün kararlılığıyla devam edeceğini de hatırlattı.

Sonuç olarak İlker BAŞBUĞ paşa çok önemli konularda önemli mesajlar verdi. Şimdi bu mesajları değerlendirme sırası Türk siyaset dünyası ve kamuoyunda...