Kentucky Fried Chicken, fast food zincirleri arasında maalesef en çok beğendiğim marka. Maalesef diyorum çünkü ne yapsam da kendimi fast food zincirlerinden kurtaramıyorum. Bir gurme değilim ama damak tadıma da güveniyorum. Bu nedenle bugün KFC'nin yeni "gurme menüsü" Panini Burger'i analiz için kendimi en yakın KFC şubesine attım.


Panini ekmeği İtalyan peynir ekmeği olarak biliniyor. Buna "italyan tostu" da diyebilirsiniz. KFC, menülerinde bir ilk yaparak bu ekmeğin arasına  %100 tavuk Filleto, mozzarella peyniri, kornişon turşu ve özel sos eklemiş.


Ben "Panini Ekmeği"ni biraz sert buldum. Ya da benim gittiğim şubede biraz fazla tutmuşlar tost makinesinde. Ekmeğin bizim tost ekmeklerinden bir farkı yok ama işte namı olan bir ekmek. Sonuçta italyan ekmeği. Hani takım elbise alırken satıcılar "italyan kesim" diyerek bir hava yaratırlar ya işte onun aynısı da burda söz konusu.


Tezgahta duran arkadaşla muhabbet ederken "ama bu ekmek italyan" dedi. Hayır sanki normal ekmekten ne kadar farklı olabilir ki? Neyse işin bu kısmını geçiyorum.



Tostun içindekilere de lafımız yok. Sonuçta buraya tavuk için geliyoruz. Özel sos olayını da hala çözememiş birisi olarak yine dönüp dolaşıp fiyat olayına geleceğim.


Bu Panini Burger'i menü olarak yemek isterseniz 9 TL. Menüde Panini Burger dışında Kola ve patates var. Sadece Panini Burger olsun derseniz ise 6TL.


Doyurucu olduğu konusunda son derece ısrarlı olmalarına rağmen ben aynı şekilde düşünmüyorum. Ayrıca fiyat bence diğer menülere göre pahalı. Menünün fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için yukarda Avrupa'daki mağazaların kullandığı afişi yerleştirdim.


Sonuç olarak KFC'nin bu gurme denemeleri devam edecek gibi görünüyor. Ama Panini Burger benim değerlendirme kriterlerine göre 10 üzerinden 7 alabilir. Fiyat konusunda bir takım yeniliklerin olmasını gerekli görüyorum...