Otantik ilk olarak Kadıköy'de açılan çok nefis Anadolu yemekleri yapan Otantik bir yer. Türkiye'nin en iyi 10 gözlemecisi arasında bulunan bu yerde; ıspanaklı, kaşarlı, patatesli, kıymalı her çeşit gözleme yapılıyor. İsteğe bağlı olarak 1 gözlemede 2 çeşit karışımlı da yapılıyor. Biz eşimle 2-3 yıl önce bu mekana gitme fırsatı bulmuştuk. İlk önce az yuvarlama çorbası almıştık ki; ben bu çorbadan http://yemekoloji.blogcu.com adlı sitemde çorbalar kategorisinde bahsetmiştim.



Tadı hala damağımda kalan nefis bir çorbaydı, ardından karışık gözleme istemiştik. Mekan inanılmaz derece temiz, zaten girişte gözleme yapan teyzelerin hijyen çalışmalarını görünce daha bir içi rahatlıyor insanın.


Mekanın Kadıköy'de iki adet olmak üzere, Mecidiyeköy Profilo Alışveriş Merkezi ve Beyoğlu Çiçek Pasajını girişinde de birer şubeleri bulunmakta.


Hıngal, keşkek, mantı, içli köfte gibi pek çok Yöresel lezzetin yanında; zeytinyağlılar, et yemekleri ve salatalar da mevcut. Tatlı olarak; İrmik helvası, un helvası, incir ve kabak tatlıları, sütlaç, aşure bulunmakta.