Günlerdir süren halk isyanı artık Mübarek yönetimini devirme noktasına gelmiş durumda. ABD'nin ve Türkiye'nin de halkların yanında olduklarını açıklaması artık isyanın bir kırılma noktasına doğru gittiğini gösteriyor.


Bugün Mısır'da "1 milyon kişi yürüyüşü" organize edilecek. Bu yürüyüş başarıya ulaşırsa Mübarek yönetiminin kesin olarak ülkeden gideceği tahmini yapılıyor. Ancak Mısır Hükümeti yürüyüşü engellemek için bütün önlemleri almış durumda. Mısır Ordusu "halka dokunmayacağız" açıklaması yapmış olmasına rağmen bu yürüyüş merakla bekleniyor.


Fakat artık "cin şişeden çıktı". Bu saatten sonra Mısır'daki olaylar daha fazla özgürlükle de çözülmez. Yönetimin görevden ayrılması gerekiyor. Facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım araçları "takip" edildiği için insanlar broşürler ile iletişim kurmaya çabalıyorlar.


İnsanın aklına bazı sorular da gelmiyor değil. Bugüne kadar bu insanlar yıllardır bu organizasyonu neden ortaya koyamadılar? Birileri bu organizasyona ne kadar müdahil? Nasıl bir yardım alınıyor?


Sorular çoğalabilir ve yanıtları da kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Ama kesin olan bir şey var ki o da Mısır Yönetiminin kısa zamanda ülkeden ayrılmak zorunda kalacağıdır.