1981 yılından beri Mısır'ı olağanüstü yasalarla yöneten ve  Şubat ayında Tahrir meydanında başlayan protestolar sonucunda sıkıntıya düşen Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek istifa etti.


18 gündür Tahrir meydanında protesto gösterileri vardı. 1981 yılından beri ülkedeki her örgütlenme türü büyük bir şiddetle bastırılmış olmasına ve Mısır'da organize gruplar olmamasına rağmen 6 Nisan hareketi sosyal ağlar üzerinden inanılmaz bir organizasyon gerçekleştirdi.


Sanırım eski dikta rejimlerinin bilişim çağına ayak uydurmaları biraz zaman alacak. Klasik güvenlik stratejileri artık sorunları çözemiyor.


Sosyal ağlar üzerinden örgütlenen Mısır Halkı 18 günde Mübarek'i istifa ettirdi.


Mısır olayları tezlere konu edilmesi gereken bir özelliğe sahip. Bu da gösteriyor ki artık her ülke "internet"i güvenlik temelinde ciddiye almak ve kontrol etmek zorunda.


Mübarek bütün yetkilerini Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'ne bıraktı. Bu konseyin de parlamentoyu feshedeceği gelen haberler arasında.


Sonuç olarak Mısır'da kıvılcım alevlendi ve tüm Ortadoğu'yu saracak bir devrimler yangını başlayabilir... Domino etkisi diye diye sonunda Mübarek gitti.


Şimdi asıl soru şu: "Sıradaki kim?"