"Kitap okumaya zamanınız olmuyorsa belki kitap özetlerini okumaya zaman ayırabilirsiniz" parolasıyla yola çıkan ve okuduğu kitaplarda ilgisini çeken yerleri "yorumlamadan" özetleyen Ahmet Karahan, süratin önem kazandığı çağımızda web sitesiyle önemli bir boşluğu doldurmuşa benziyor.


Bir çoğumuz kitap okumayı sevse de iş ve yoğunluk nedeniyle istediğimiz oranda okuma olanağına sahip değiliz. 300-400 sayfalık kitapların ortalama 20-30 sayfa civarına inmesi çok fonksiyonel bir durum ortaya çıkarıyor. Tabi sadece bilgiye ulaşım amaçlı bu özetlemelerin kapsamına takdir edersiniz roman ve şiir benzeri temalı kitaplar dahil değil.


Yüzün üstünde özetin yer aldığı www.altınicizdiklerim.com adresi, ilgilendikleri konuda hızlı bilgi sahibi olmak isteyenlerin uğraması gereken yerlerden birisi.


Telif olayına gelince buradaki özetlerin aynı zamanda kitapların satışını teşvik etmesi bakımından önemli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Zaten site sahibi Karahan da telif sahipleri başvurduğu takdirde ilgili özeti hemen kaldırabileceğini de eklemiş. Ama dediğim gibi site bir nevi "kitap reklamı" yaptığı için sakıncası olduğunu sanmıyorum.


Son olarak Ahmet KARAHAN'ın yazdıkları ile noktalayalım: Taramalara gelişigüzel başladım. Başlangıçta bir sistem geliştirmediğim için birbiriyle ilgisiz konularda ve önemli-önemsiz özetler birikmeye başladı elimde. Doğal olarak, okuduğum kitapların hepsi de bana doğru, yararlı, saygıdeğer gelmedi. Ama artık, ilgilendiğim konularda farklı ve karşıt görüşleri dile getiren kitapları, beğensem de beğenmesem de buraya koymaya çalışıyorum. Artık, yaptığım özetleri, ileride yazmayı hayal ettiğim kitaplar için kaynak teşkil edebilecek şekilde guruplamaya ve önceliklendirmeye başladım. Sitenin amacı açısından beni rahatsız eden, kitap seçimindeki tercihlerimin yönlendiriciliğinin, site sizlerden gelecek özetlerle genişlediğinde, zaman içinde ortadan kalkacağını umuyorum.


www.altinicizdiklerim.com