muhsinyazicioglu



Türkiye iki gündür Kahramanmaraş'ta yaşanan elim helikopter kazasına kilitlenmiş durumda. Devletin bütün imkanlarının seferber edilmesine rağmen 47 saat sonra ancak bulunabilen enkazdan kurtulan olmadığı haberleri geldi akşam saatlerine doğru.



Yapılan açıklamalar aralarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği şeklinde. Resmi açıklama henüz yapılmamasına rağmen basına yayılan bu bilgilerin doğru olduğu kesinlik kazanmış gibi...

Dünya GPS ve teknoloji konusunda çok ileri seviyelere gelmesine rağmen iki gündür belirlenemeyen koordinatların nedenini bilmiyorum.

Bu konuda elimizde yeterli teknoloji mi yok ya da var da biz mi kullanamıyoruz?

Bu sorular önümüzdeki günlerde gerek basında gerek kamuoyunda çok tartışılacaktır.

Ayrıca enkazın arama çalışmalarının yapıldığı yerin tam tersi başka bir bölgede bulunması da önemli bir ayrıntı. Zaten enkazı da bölgede yaşayan köylüler buldu ve diğer ekiplere haber verdiler.

Arama kurtarma çalışmalarının son derece ağır koşullarda ve zor şartlar altında yapıldığını da unutmamak gerekiyor. Yine de koordinasyon sağlanmış olsaydı enkaza daha erken ulaşılabilir düşüncesi ağır basıyor.

Türk siyaseti önemli bir politikacı olan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybetti. Başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere hayatını kaybeden 6 kişiye Allahtan rahmet diliyorum. Geride kalanların başı sağolsun...