fenomen-dergisi

Bugün sizlere yıllarca öncesinin bir dergisinden bahsetmek istiyorum...Malumunuz Türkiye'de dergicilik sorunlu ve meşakkatli bir alan...





Dergi çıkarmak da zor ; onun yayınını sürdürmek de...





Fenomen Dergisi de "Bilinmeyenin Ötesinde ve Yeni Çağda:Fenomen" diye yola çıkmış ve Türkiye'de pek bilinmese de önemli bir kitleye hitap etmiş spesifik bir dergiydi... Editör M. Ata Nirun önderliğinde bir dönem milliyet dergi grubundan çıkmış...





Yukarıdaki resimden de görebileceğiniz gibi , derginin konusunu; ilginç araştırmalar ve konular oluşturmakta...Cinler,Ruh,Ufolar,Bilinmeyen Şeyler gibi konular üzerinde yoğunlaşan derginin , öbür boyutlardan haber veren varlıklarla ilgili yazılarına bile rastladım... (12 Aralık 2006-http://hussoloji.blogcu.com)


Bu yazıyı yazdığım diğer blogumdaki yazıya bir çok yorum geldi. Birçok kişi benim gibi bir dönem Fenomen dergisini iyi bir şekilde takip etmiş. Yorum yazanlardan Galaktikinsan fenomen dergisinin neden yayından kaldırıldığı ile ilgili çarpıcı bir yorum yapmış. Onu da aşağıya alıyorum:


"Merhaba, Size iyi günler diler, sorunuzun cevabını vermeye çalışayım. Hüseyin Bey Kardeşim, Blogunuzda "FENOMEN" dergisinin hakkında yer ayırmışsınız. Çok güzel bir şeydi. Fenomen dergisi Okurlarını sanki bir yerde buluşturmuş gibi olmuşsunuz.


Fenomen Dergisi Türk kültüründe, İslam Kültüründe, Parapsikoloji kültüründe , çok önemli katkıları olmuş  süper bir dergidir. Sıradan bir Kurgu Bilim dergisi değildir. Bu derginin kıymetini, Muhiyddin-i ARABİ, Mevlana Celaleddin RUMİ ve NOSTRADAMUS, yada Dr.Bedri Ruhselman, Don ELKİNS,  Eric Von DANİKEN ve Ata NİRUN gibi şahsiyetler bilir, anlar,yorum yapabilirler.


Çünkü ismi geçen değerli Alim Araştırmacılar, Kendileri, bir Din adamı ötesinde, gerçek birer Parapsikolog gibi çalışmışlardır. İnsanlara ölümlerinden sonra değerli eserler bırakmışlardır.Bunların bir kısmı halen yaşamaktadır. Eserlerinde, Dünya İnsanlığının uğraştığı manevi ve maddi sorunlara, Fizik ve Psikoloji ötesi çözüm yolları göstermişlerdir. Dünyanın bilinmeyen uzak geçmişine ve bilinmeyen yakın geleceğine ait ip uçları vermişlerdir. Sizin anlayacağınız. Bu iş Helva yapmak gibi örneklenebilir. Yani, Un var, yağ var ,şeker vardı (ip uçları, şahitler,birbiri ile uzlaşan ortak noktalı belgeler vardı.) Fakat bu malzemeleri birleştirip güzel tatlı bir helva yapacak usta yoktu. Günün birinde Ata Nirun Fenomen dergisi Araştırmacısı belki böyle bir Helva Ustası çıkabilir diye, 1995-1996 lı yıllarda "Bilinmeyen" dergisini çıkardı.


Helva Ustası bu "Bilinmeyen"dergilerini ve daha sonrada "FENOMEN" dergisini okudu, Üzerine düşen misyonun farkına vardı ve, Ata NİRUN gibi, yukarda isimlerini zikrettiğim şahıslarda dahil olmak üzere 600 kadar ,değişik isimli Alimlerin görüşlerini bir araya getirip uzlaştırdı. Yıl 1996,yer Balıkesir.


Burada "DÜNYA İNSANLIĞININ TOPLAM ÖMÜR SÜRESİNİ ,BAŞLANGICINI VE SONUNU GÖSTEREN BİR ANA TAKVİMİ (ADEM TAKVİMİNİ) BULDU, DÜNYANIN GELECEĞİNİN TARİHİNİ YAZDI , KESİN BELGELERLE ORTAYA ÇIKARDI. KESİNLEŞMİŞ, ÇÖZÜMLENMİŞ TARİHLERİ KRONOLOJİK BİR SIRADA SIRALADI, GAYBA AİT HER TÜRLÜ GİZLİ SIRLARI, ORTAYA ÇIKARDI VE BUNU DİN ADAMLARINA, SİYASİLERE, YETKİLİ DEVLET ADAMLARINA GÖSTERDİ"


İşte bu ismini yazamayacağım şahıs, Fincancı katırlarını ürkütecek ve fincanları kıracak, Kültür devrimi yapacak bir tarihi buluşa imza atmıştı.


Ancak O şahsın kıymetini bilemediler. Çünkü Kadir kıymet bilen İnsanlar, Ondan maddi bir menfaatin kendilerine sağlanamayacağını biliyorlardı. Nerde menfaat varsa orada kadir kıymet bilinir. Bu işlerde en ugun şekilde, ancak siyasetle uğraşmakla olur. Alimler ise siyaset yapmazlar. Bilimsel düşünürler.


Hasılı, bir örnek daha verirsem olayı daha iyi anlarsınız.  Amerikalı bir Ekonomist bir Üst düzey Yetkili bundan bir kaç yıl önce şöyle bir şey demişti. Bilmem Televizyonda Haberlerde izledinizmi: "Birgün Adamın biri çıksa deseki; Amerika Birleşik Devletleri şu tarihte kesin yıkılacak,çökecek,mahvolacak,bitecek " dese ve bunu da kanıtlamış olsa, geriye buna sadece, inanıp, inanmamak meselesi kalır. İşte herkes bunu ciddiye aldığında aslında o zaman Amerika batar demişti. Dünyadaki ekonomik küresel kriz başlamadan önce olmuştu şimdi bu korku kehaneti gerçekleşti. Sıra diğer çözülmüş kehanetin gerçekleşmesinde.


İşte Fenomen dergisi, ve benzerleri. 1996 yılında ortaya çıkan Adem Takvimini (7777 miladi yıl süreli) doğruladığı için kapatıldı. Aynı zamanda bu 7777 yıllık Takvimi bulan ve Dünyanın geleceğini önceden yazan Adamın kitabı da el altından yasaklandı.


Bilmem anlatabildimmi, hoşça kalınız, sorularınızı bekleriz.


Yorumu Yazan: Galaktikinsan




Şimdi bu yapılan yorumun sonunda fenomen dergisi okurlarının aklına takılan tek soru yorumunuzda bahsettiğiniz alimin kim olduğudur. Fenomen dergisinin yayından kaldırılma sebebinin bu olup olmadığını net olarak bilemeyiz. Belki Ata Nirun ile bir röportaj şansımız olsa bu konudaki gerçekleri daha net bir şekilde yazabiliriz...