Seref_Zazaoglu_01


Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin yayınlanan son bölümü ile ekran karşısına çıkan yeni karakter Şeref Zazaoğlu şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda. İskender Büyük'ün maşalarından birisi olan ancak kendine has bazı özelliklere sahip bu karakter Polat'ın başını çok ağrıtacağa benziyor.


Her esas karakterin olduğu gibi onun da bir ekürisi var. Cevat'ın Yılmaz'ı, İskender'in Zeki ve Nazım'ı varsa, Zazaoğlu'nun da "Cevher"i var.


Karakteri canlandıran ise usta oyuncu Ali Sürmeli...24 yıllık tiyatrocu Ali Sürmeli 1959 yılında Bingöl Solhan'da doğdu.




Ama aslen Muş-Varto Omeriyan köyündendir...Sinema filmleri ve dizilerde oynadı. Deli Yürek dizisiyle televizyonda tanındı.Karışık Pizza, Filler ve Çimen, Sınav, Eve Giden Yol 1914, Umut Adası, Beyaz Melek, Girdap, Güneşi Gördüm ve en son Kolpaçino adlı sinema filmlerinde önemli rolleri üstlendi.

serefzazaoglu


Ayrıca Deli Yürek dizisindeki rolüyle de TV'de tanındı. Zazaoğlu karakteri makam aracı olarak kullandığı "Beyaz Şahin" araç ile şimdiden beğeni kazandı. İki Mercury jip arasındaki "beyaz şahin" gerçekten iyi düşünülmüş.


Yardımcı karakter Cevher'in ilerde önemli işler yapacağı şimdiden belli. Zaza Dayı'nın "nar yiyişi" de yakın zamanda nar taneleri kadar insanı yok edeceğine dair ciddi sinemasal izler taşıyor.


Cezaevinden çıkarken adamlarına gösterdiği yakınlık ise gözlerden kaçmadı. "Nassın iyisen?" diye hepsine tek tek sorması da ekrandakileri gülümsetmeye yetti.


Karakterin kendine has özellikleri olduğunu İskender Büyük'ün toplantısında kestiği kulakla bir kez daha anladık. İskender Büyük'ün normal karşıladığı Zazaoğlu bu hareketiyle nasıl bir psikopat olduğunu da göstermiş oldu.


Kısacası önemli ve yaratıcı bir karakter Kurtlar Vadisine katılmış oldu. Büyük bir heyecanla bundan sonraki bölümleri bekleyeceğiz...