Başrollerinde Richard Gere'in oynadığı ve gerçek bir olaydan uyarlanan "Hachiko a Dog's Story", evinden işine giden bir profesör ile Japon Akita cinsi bir köpeğin (Hachi) ilginç hikayelerini konu alıyor.


Profesör Wilson her günkü gibi işinden evine trenle geldiği zaman tren istasyonun da Japonya'dan gönderilen bir yavru köpekle karşılaşır. Sahibini bulamaz ve onu kendi evinde beslemeye başlar.


Akita cinsi bir köpek olan Hachi, sadakati en yüksek seviyede hisseden farklı ve özel bir köpektir.



Profesör'ün bir gün aniden ölmesi ile Hachi bir anda boşluğa düşer. Her gün onun geldiği tren istasyonunun önünde tam 10 yıl onu bekler.


Ama profesör hiçbir zaman gelmez. Hachi ise onu beklerken ölür. Hachi'nin hikayesi Japon kültüründe "sadakat"in ulusal sembolü haline gelmiştir.


Okullarda çocuklara sadakatin ve aile kavramının değeri öğretilirken Hachi ve hikayesi en çok kullanılan simgelerden birisidir.


Gerçek olay ise Japonya'da 1934 yılında yaşanmış. Hidesabur? Ueno isimli profesör Hachi'yi Tokyo'ya getirir. Ve okuluna gidip gelirken treni kullanmaktadır. Hachi de onu hep aynı yerden uğurlamakta ve akşam da karşılamaktadır. Bir gün profesör okuldayken ölür ve bir daha gelmez. Hachi ise o tren istasyonunda tam 10 yıl bekler.



İşte Gerçek Hachiko


O dönem Japon gazetelerinde önemli yer kaplayan bu olay bir anda Japonya'nın gündemine oturur.