2009 ABD yapımı olan "Köfte Yağmuru"(Cloudy With A Chance Of Meatballs) aynı zamanda büyüklere de hitap eden ve ince eleştirilere sahip olan eğlenceli bir animasyon. Sinemaseverlere tavsiye edilesi ilginç bir çizgi film.


Pixar işleri kadar başarılı grafiklere sahip olamasa da Yönetmen Chris Miller "yemek kültürü" üzerinden müthiş bir modern zaman çözümlemesine girişmiş. Filmde gökten; köfte, karpuz, spagetti vb gibi yiyecek yağan bir kasaba konu edilmiş.


Flint adlı "çatlak bir genç mucit" bulduğu bir makineyle gökten istenilen her yiyeceği yağmur gibi yağdırıyor.


Ve tahmin edersiniz ki insanlar açgözlülükleri nedeniyle her şeyi istiyorlar. Amerikan yemek endüstrisine muhteşem göndermeler var. Ayrıca çatlak mucitin babasının da balık satan eski bir dükkanı olduğunu hatırlatalım. Sınırsız tüketim eleştirisinin yanında yenen şeylerin kalitesizliği ve baştan savmalığı da ayrıca ele alınmış.


Tabi yemek artıklarının birikmesi ve kasabayı istila etmesi de ayrı bir simgesel anlatım katmanı yaratmış. Sözün özü mutlaka izlenmesi gereken animasyonlardan birisi olarak arşivlenebilir. Zaten konusu ve mesajı gereği herkesin tüketmesi için yapılan bir animasyon değil.


Böyle kulaktan kulağa anlatılan ve izlenen, sistemin işleyişi hakkında dudaklarda ufak bir gülümsemeye neden olan farklı bir animasyon.