Fenerbahçe her sene olduğu gibi bu sene de klasik görüntüsünü vermeye başladı. Ama bu sefer biraz erken davranarak zaten travma yaşayan taraftarını erkenden yeni bir travmanın içine soktu.



Deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Young Boys takımına kendi sahasında 1-0 yenilerek  Şampiyonlar Liginden elendi. Yeni yapılanan bir takıma sabretmek zordur. Hele bu takım Fenerbahçe ise işte o zaman  bu zorluk iki kat artar. Aykut Kocaman'ı eleştiren zihniyetin anlamadığı gerçeklik burada yatıyor. Daum'la yaşanan o büyük kırılmadan sonra bu takımın başına Alex Ferguson'u da getirseniz bu takım ve yönetimle başarıyı yakalayamaz.


Bu kadar sabırsız bir camianın başarı için tesadüflerden başka şansı kalmaz.


Bu akşam Stoch gibi takımın en iyi oyuncularından birisinin yaptığı inanılmaz kritik hata ile maçın büyük kısmını 10 kişi oynadık. Onun dışında iyi miydik? Hayır oyunun genelinde çok kötü bir futbol ortaya koyarken bir korner atışı bile kullanamadık.


Forvet hattındaki Gökhan Ünal tercihi de tartışılabilir.Yeni bir Guiza krizi yaşamaya başlayabiliriz. Dia gelecek vaad eden bir oyuncu ama kaçırdığı bir gol var ki turu yitirdik. Bu pozisyonlara göre takımın yetersizliğini kapamaya çalışmanın anlamı yok. Görünen Fenerbahçe'nin hazır olmadığı! Bu nedenle Aykut Kocaman'a gereken şans verilmek zorunda.


Şu dakikadan sonra takımın başına kimi getirirseniz getirin bu oyuncular ile fazlaca bir başarı çıkaramaz. Young Boys takımına normalde Fenerbahçe yenilmemeliydi doğru ama işte maçın kendi dinamikleri bazen bu kadar hızlı tersine gelişebiliyor.


Ben her şeye rağmen Aykut Kocaman'da ısrar edilmeli diyorum. Aykut bu işi başaracak. Buna olan umudum hala var...