Dijital sanal paralar her geçen gün daha fazla gündeme geliyor ve ekonominin önemli bir kısmını kaplamaya devam ediyor. Coincapmarket'in verilerine göre toplam pazar payı $288.094.260.776'ya ulaşmış durumda.

1 adet bitcoin 9000 $'ı geçti ve giderek yükselmeye devam ediyor. Uzmanların bitcoin için ileriye dönük tahminleri ise gerçekten ilginç rakamlara ulaşmış görünüyor. 

Bütün bunların yanında önemli sorunlardan birisi de bu bitcoinlerin depolanması olarak gösteriliyor. Bir çok "bitcoin cüzdan" (bitcoin wallet) uygulaması bu iş için ön plana çıkmış. Bunlardan birisi de kendisini en güvenli bitcoin cüzdanlarından birisi olarak sunan Xapo.

Xapo, şirketin özel müşterileri için bitcoin depoladığı İsviçre Alpleri'ndeki gizli bir eski askeri  sığınağı gazetecilerin ziyaret etmesine izin vermiş. 1947'de kurulan sığınağın Soğuk Savaş sırasında İsviçre ordusunun gizli merkezi olduğu iddia ediliyor.

Kasım 2017'den bu yana 10.000 metrekarelik sığınak, Deltalis firması tarafından data merkezi olarak işletiliyor. Nükleer saldırılara karşı bile önlem alınan sığınakta olası elektronik saldırılara karşı yoğun koruma olduğu belirtiliyor.

Xapo'nun güvenlik şefine göre, hem korsanlar hem teröristler tarafından sürekli saldırı altında olduğu için 24 saat boyunca sığınak korunuyor. 

Güvenlikten sorumlu yetkililer "7/24 saldırı altındayız. Bu bir yarış değil. Bu bir satranç oyunu. Rakibin bir sonraki hareketi hakkında düşünmek zorundasın. Rahat yok" diyerek dijital para dünyasının dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığını bir kez daha gözler önüne seriyorlar.