Bilgisayarlar ile yapılan jest etkileşimleri genelde bilim kurgu filmlerinden görmeye alıştığımız durumlar olmuştur. Ancak son zamanlarda ortaya çıkan bir takım aletler ve oyunlar sanal gerçekliğin sınırlarını zorlamaya başlamış durumda.

Leap Motion isimli kitler bunun en önemli örneği.

Dokunmatik ekranlar insan-bilgisayar etkileşimini fare-klavye ikilisinin tekelinin ötesine taşıyor, biz ve bilgisayarlar arasında mesafe koyabileceğimiz bir nokta kaldı mı? Doğrudan temas olmadan onlara talimat verebilir miyiz? gibi sorular artık cevabını bulmaya başladı.

Sanal Gerçekliğin Geleceği

Leap Motion, yüksek güvenilirliğe sahip bir mimik-çevre kiti için ilk ciddi örnek olarak öne çıkmış durumda. Ellerin hareketlerini inanılmaz bir hız ve doğrulukla izleyebiliyor. Uzun vadede bu olay mimikler ile bilgisayarların kontrolünün başlangıcı olarak kabul edilebilir. Çeşitli oyunlar ve deneyimleri leap motion ile sanal bir gerçeklik ortamında yaşamanız mümkün.

Leap Motion asıl misyonunun insanlar ve teknoloji arasındaki bariyerleri ortadan kaldırmak olduğunu iddia ediyor.

Bu teknolojiler sanal gerçeklikle ilgili çok daha kreatif bir geleceğin kapılarını açabilir. Dünya inanılmaz bir bilgi ve teknoloji çağına doğru akmaya devam ediyor.